Κατηγοριες


Πληροφοριες


Οδηγίες για e-books

Επιλέγοντας κάθε τίτλο ψηφιακού βιβλίου, μπορείτε να δείτε τα χαρακτηριστικά της ψηφιακής έκδοσης και την προεπισκόπηση ενός ηλεκτρονικού αποσπάσματος . Η αγορά ενός ebook γίνεται με πιστωτική κάρτα και μπορείτε να το κατεβάσετε αμέσως στον υπολογιστή σας. Εάν αγοράζετε ψηφιακά βιβλία για πρώτη φορά, είναι σημαντικό, πριν τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, να διαβάσετε τις οδηγίες «Πώς να διαβάσετε τα ψηφιακά βιβλία».

Τα ψηφιακά βιβλία των Εκδόσεων Ζήτρος διατίθενται στην πλειονότητά τους σε μορφή .PDF (δηλαδή με σταθερή σελιδοποίηση, αντίστοιχη της έντυπης έκδοσης: κατάλληλη για βιβλία τεχνικού χαρακτήρα, π.χ. Μαθηματικά, Χημείας, Βιολογίας κ.ά.) και μερικά από αυτά και σε μορφή .ePub (δηλαδή με τη σελίδα να προσαρμόζεται στην οθόνη της συσκευής ή του υπολογιστή σας: κατάλληλη για βιβλία ρέοντος κειμένου). Και οι δύο μορφές είναι κλειδωμένες με κρυπτογράφηση DRM (DRM Adobe Digital Rights Management). Το ίδιο βιβλίο μπορεί να εγκατασταθεί μέχρι 3 φορές σε συσκευές με το ίδιο Adobe ID και δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε άλλον χρήστη, ενώ ο χρήστης έχει δικαίωμα να τυπώσει ή να αντιγράψει το πολύ μέχρι 20 σελίδες τους. Αναλυτικές τεχνικές πληροφορίες για κάθε τίτλο υπάρχουν στην καρτέλλα «Προδιαγραφές».

«Πώς να διαβάσετε τα ψηφιακά βιβλία».
Τα ψηφιακά βιβλία των Εκδόσεων Ζήτρος διατίθενται στην πλειονότητά τους σε μορφή .PDF και μερικά από αυτά και σε μορφή .ePub, και τα δύο με κρυπτογράφηση DRM (DRM Adobe digital rights management). Είναι αναγνώσιμα από υπολογιστές με Mac OS X και Windows, καθώς και από την πλειονότητα των συσκευών ανάγνωσης. Η διαδικασία φόρτωσης των βιβλίων στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας γίνεται αυτόματα, εκτός κι αν είναι η πρώτη φορά που αγοράζετε ψηφιακό βιβλίο.

Εάν αγοράζετε ebooks για πρώτη φορά, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

1. ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ MAC ΚΑΙ PC

Μην κατεβάσετε ψηφιακά βιβλία πριν πάρετε έναν Adobe ID και εγκαταστήσετε δωρεάν το πρόγραμμα Adobe Digital Edition στον ΗΥ σας (μόνο σε Mac OS X ή σε Windows), ως εξής:

α. Ζητήστε ένα αριθμό ID από την Adobe εδώ. Απομνημονεύστε τον ή σημειώστε τον κάπου – θα τον χρειάζεστε συχνά.

β. Ξεκινήστε την εγκατάσταση του προγράμματος Adobe Digital Editions από εδώ.

γ. Μετά την εγκατάσταση του Adobe Digital Editions επιλέξτε "authorize my computer" και δώστε το user ID και το password που πήρατε στο βήμα (α). Η εγκατάσταση και ενεργοποίηση του Adobe Digital Edition γίνεται για μία φορά. Κάθε επόμενο ebook που θα αγοράζετε, θα ανοίγει αυτόματα από το πρόγραμμα.

2. ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ iOS (iPad, iPhone)

Υπάρχουν διαθέσιμα αρκετά προγράμματα ανάγνωσης ψηφιακών βιβλίων που διατίθενται δωρεάν από το AppStore, μέσω της εφαρμογής  iTunes (τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ).

Η εφαρμογή iBooks, που πιθανώς ήδη έχετε εγκατεστημένη στη συσκευή σας, δεν διαβάζει τα προστατευμένα με Adobe DRM βιβλία. Για να διαβάσετε τα βιβλία των ΠΕΚ (ή και άλλων εκδοτών που χρησιμοποιούν την ίδια κρυπτογράφηση), σας προτείνουμε μία από τις παρακάτω εφαρμογές:

α. Το πρόγραμμα Bluefire Reader, από εδώ.

β. Το πρόγραμμα txtr, από εδώ. Καθώς ο κατάλογος των προγραμμάτων ανάγνωσης e-books καθημερινά αυξάνεται, μπορείτε πάντα να διαλέγετε κατάλληλα προγράμματα ανάγνωσης από εδώ.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το Adobe ID σας (δείτε #1).

3. ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ ΑΛΛΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Ελέγξτε εδώ αν η συσκευή σας υποστηρίζει το ψηφιακό προϊόν που θέλετε να αγοράσετε. Συνδέστε τον e-reader στο PC/Mac, το οποίο έχετε προηγουμένως κάνει ταυτοποίηση (authorize) με το Adobe ID που ήδη έχετε από το #1, ώστε η συσκευή σας να ενεργοποιηθεί με το ίδιο Adobe ΙD. Αντιγράψτε τα κρυπτογραφημένα ψηφιακά βιβλία που έχετε στον H/Y σας σύμφωνα με τις οδηγίες που σας δίνει η κάθε συσκευή e-reader (δείτε επίσης #5, παρακάτω, για μεταφορά βιβλίων μεταξύ ΗΥ και readers).

4. ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ LINUX – ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΜΟΡΦΗ .EPUB

Οι χρήστες ΗΥ με λειτουργικό Linux μπορούν να διαβάσουν τα ebooks σε μορφή ePub μέσω του προγράμματος FBReader, καθώς και μέσω του Firefox, εγκαθιστώντας το plugin EPUBReader.

5. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΗΥ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

Τα κρυπτογραφημένα με AdobeDRM βιβλία που αγοράζετε βρίσκονται αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας, συνήθως στους παρακάτω φακέλους:

  • Στα Windows, στον φάκελο “My Documents/My Digital Editions”
  • Στα Mac OS X, στον φάκελο “Documents/Digital Editions”

Τα κρυπτογραφημένα αρχεία των βιβλίων σας, αφού τα εντοπίσετε στις παραπάνω θέσεις, μπορείτε να τα μεταφέρετε στον λογαριασμό σας, σε όποιο πρόγραμμα ανάγνωσης ebooks επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή τεχνικό πρόβλημα, παρακαλούμε στείλτε mail στο info@zitros.gr  και θα σας εξυπηρετήσουμε το συντομότερο δυνατόν.